Janina Tiger Näslund
Från modell till Pole Dance
Efter över åtta år som modell så var det dags att hitta något nytt att brinna för. Valet föll på Pole Dance. 2013, 23 år gammal, öppnade jag därför min egen Pole Dance studio i centrala Sundsvall - Pole Point Studio. Idag har vi runt 130 stycken fantastiska elever varje termin som jag & mina underbara instruktörer lär att flyga fram över golvet & hänga upp och ner i alla möjliga konstiga vinklar på stången. Livet som egenföretagare är underbart, om än tidskrävande så tyvärr blir det inte alltid så många inlägg som jag skulle önska här. Följ mig gärna på Instagram för mer bilder på _JaninaN_ men kika också gärna in här då och då för lite mera text i vardagen om en värld som snurrar!
Bloglovin´
Nöjeskalendern v.34
Inga event denna vecka
SundsvallsGuiden
Pole Rehab & den stolta Pole dansaren
Fredag 31 januari 2014 kl. 03:21
Läst 48864 ggr
Sedan den 18:de januari befinner sig jag & min sambo på semester i Thailand. Vi har besökt Koh Samui men främst varit i Koh Tao och passat på att jobba på att bara ligga vid stranden eller poolen och ta det lugnt, öka på brännan och äta gott. Livet är helt enkelt underbart, men det ska erkännas att efter en vecka ugnefär så kom Pole Dance abstinensen och gjorde sig påmind med både drömmar om Pole-trick och att jag kom på mig själv med att ligga vid poolen och fundera på hur omkretsen var på palmerna... Är man en Pole älskare så är man! :)

Under vår tid i Koh Tao gick vi faktiskt förbi en liten sunkig bar där de hade Pole Dance stänger. Den direkta synen utav stängerna gav mig tanken "Åh vad kul, undrar om dom är duktga på Pole här?", men tyvärr så slocknade entusiasmen fort när jag tittade in lite längre och såg att tjejerna som jobbade där bara såg trötta, slitna och ledsna ut och insåg att de endast "dansade" för pengar och inte för att de älskade sporten. Killen ville gå in och kolla in whiskey-hyllan men som stolt Pole dansare som vill stödja bilden av Pole som en sport som ska stärka kvinnor (& män) istället för att exploatera dem så drog jag honom snabbt vidare stackarn. Jag kan tänka mig att det såg lite roligt ut då de som stod i närheten säkert trodde att jag drog honom ifrån tjejerna och inte whiskey-hyllan men det bjuder jag på. Jag hade mer än gärna gått in på en Pole Dance studio med en whiskey-hylla (om det nu skulle finnas ett sådant ställe,) där jag visste att tjejerna (& killarna) dansade för att de tyckte det var roligt att utmana psyket att våga nya svåra trick, jobba på muskelkontrollen, takten, stegen och styrkan... Men det där påtvingade? Nej. Jag hoppas att dessa tjejer någon gång får uppleva den fina sidan utav sporten istället för sidan med en skitig bar, smutsiga kletiga stänger och fulla turister som tror sig få sitta och dräggla obehindrat över deras "dans" utan att skämmas det minsta.

När jag skriver det här ligger jag på ett hotellrum i Bangkok och hör stan vakna till liv, om någon timme eller två sätter vi oss i taxin för vidare färd mot MBK under vår sista lediga dag här i Thailand. På lördag börjar redan hem igen & redan på måndag kommer jag finnas i studion igen för att ta emot ett helt gäng nya Pole dansare då vår nya termin drar igång med hittills hela 128 elever! Innan nästa vecka är slut gissar jag på att vi kommit över 130 sträcket rent av. It's a wounderful Pole-Life!

/Janina Näslund Ägare & instruktör Pole Point Studio
Kommentera
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
POLE FOR LIFE - En välgörenhetsshow för Cancerfonden & Hjärtebarnsfonden
Måndag 2 december 2013 kl. 14:53
Läst 53483 ggr
OBS! Nu den 7/12-13 mellan klockan 19:00-21:00 så bjuder vi in er till att komma på våran välgörenhetsshow POLE FOR LIFE i Skönsbergs Salonger. Under kvällen kommer vi att visa upp Pole Dance, Chair Dance och Burlesque för att samla in pengar till Cancerfonden och Hjärtebarnsfonden. Priset är 200:- kontant och insläppet startar klockan 18:00. Varmt välkomna! Läs gärna mer på: https://www.facebook.com/events/527555437315314/?fref=ts
Kommentera
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
Pole på ditt sett
Tisdag 6 augusti 2013 kl. 12:04
Läst 61173 ggr
Kommentera
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
Mer dagar till folket!
Söndag 21 juli 2013 kl. 18:51
Läst 62528 ggr
Ibland så märker man extra tydligt att det skulle behöva finnas fler dagar på en vecka, och fler timmar på ett dygn. Idag är en sån dag. Att försöka sätta ihop ett schema inför nästa termin som ska passa så många som möjligt är nästintill omöjligt. Den dag och tid som passar en elev passar inte en annan, och den tid som den eleven föreslår istället passar inte en tredje. För att inte tala om att de flesta vill att deras klasser ska börja på samma klockslag dessutom. Det är ett ordentligt pusslande innan allt är bestämt, men målet är iaf alltid att få så många som möjligt att bli glada och kunna boka in sig på ett pass som passar just dom i tid och nivå. Höstens schema ser ut att bli fullare än någonsin med minst tre pass per kväll varje dag förutom fredag och lördag då jag bestämt mig för att dra i handbromsen och ha hemma-mys. Lördagar har från start varit heligt förutom för möhippor och andra event. Rena klasser bokar jag in på veckans alla andra dagar, och fredagarna ser jag till att sluta senast sex. That´s the way I like it - and that´s the way it´s going to be! En klar fördel med att vara chef helt enkelt ;) Många frågar mig om jag inte blir trött på att jobba så mycket kvällar men de tänker oftast inte på att jag är ledig på dagarna och har tid att går runt och bara mysa på medans dom jobbar. Jag kan åka och träna, sätta mig på en strand med en glass eller bara ta en ordentlig sovmorgon utan några alarm som skriker "gå upp du ska till jobbet senast klockan sju!". Istället myser jag och laddar baterierna inför kvällens pass där jag får jobba med det jag brinner för. När jag är trött efter tre pass i studion så dyker jag bara hem till en underbar sambo som oftast varit go och lagat mat åt mig tills jag kommer hem och laddat upp med film efter duschen. Man kan med andra ord inte ha det bättre!
Kommentera
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
Dubbel Pole Dance!
Lördag 22 juni 2013 kl. 11:32
Läst 64984 ggr
I bild: (Vänster) - Madelene Ahlman, Elisabeth Nelin (Höger) Janina Näslund, Caroline HådenVill ni också börja med pole dance? Kom och testa lördag den 29:e under våran gratis prova på mellan 15:00-16:00 vet jag! Anmäler er gör ni via hemsidan www.polepointstudio.se
Kommentera
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
Vårkänslor & en stenstad som lever upp
Måndag 6 maj 2013 kl. 07:08
Läst 67838 ggr
Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att göra det, och jag vet att ni blir lika glada som mig när ni upptäcker att det äntligen har hänt. - Öppnandet utav uteserveringarna i stenstan! För mig så är just det ett utav de starkaste vårtecken som finns. Det, att fontänen i Vängåvan sätts igång och att Esplanaden börjar fyllas utav motorcyklar & mopeder får mig alltid att le lite extra & längta lite mer till sommarens grillningar, solande på stranden & sena nätter. Värmen & solen är fantastisk! Jag hade bara hoppats att vi kunde få lite mer utav den varan här i Sverige. Tänk er själva om vi hade haft det nästan lika varmt som i tex Turkiet under sex månader av 12 åtminstone... Förstår ni hur annorlunda stan skulle se ut då? Uteserveringarna skulle ökas markant, parkerna byggas ut & fyllas utav lekande barn & solandes ungdomar, stenstadens butiksflykt till Birsta skulle stanna av nästan helt när folk slapp gå runt i kyla och slask mellan butikerna och alla ställen som serverade glass skulle ha kö jämt. Vem vet, lilla Sundsvall kanske till och med skulle få en Milkshake/Glass-bar på torget eller en Volleyboll-plan där den o-barnsvänliga lekparken på Esplanaden ligger idag. Det vore något det... Inte för att jag spelar Volleyboll kanske, men jag är däremot grym på att äta både glass & dricka milkshakes!
1 kommentar
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
snow_white
2013-05-16 18:39
Hej Janina!
Hoppas det går bra om jag är anonym på öppen sida som din.
Vill säga att jag har alltid tyckt om dina bilder på modellbilder.se var så länge sen jag såg dig där för första gången kanske en 7 år sen tom. om inte mer.. Upptäckte din blogg för kanske 3 månader sen och blev så glad att jag kunde ha nått roligt att läsa, synd att du inte uppdaterar så ofta men förstår att du har ett liv utanför din blogg.
Är dock inte besatt men beundrar dig!
Bodde faktiskt i Sundsvall för några år sen eller rättare sagt 2 år sen, gick en hälsoutbildning där och då jag var alternativ var jag grovt utfryst/mobbad, hade jag vetat att du hade några roliga aktiviteter som poledance då hade jag säkert skrivit upp mig och det hade fått mig att se fram emot en ny vecka osv..
Men saker händer av en anledning är glad och följa dig här då och då. Så flyttade iallafall tillbaka hem efter utbildning.
Kämpa på du är stark och du var smart att börja med en liten sak du kunde utveckla.
Ha det jättebra!

//snow_white
Ett Pole-Gym, ett vanligt Gym eller kanske en Rockbar?
Fredag 19 april 2013 kl. 02:21
Läst 69475 ggr
Man kan fråga sig varför det alltid är på just nätterna som jag ska få alla mina konstiga, och i vissa fall - bra, idéer. Det är som att min hjärna är som en trotsig liten tonåring som vägrar att sova, trots att man vet innerst inne att det behövs. Tankarna snurrar och mängder av idéer rusar igenom huvudet. Just ikväll är det med tema på hur jag ska utveckla mitt företag i framtiden verkar det som, eller hur jag kanske rent av ska starta ett till om några år.

I dagsläget så sker nästan alla mina pass på kvällstid eftersom det är främst då som folk är lediga. Detta gör att jag (enligt min hjärna iaf,) har 'tid över' på dagarna. Tid som min hjärna tycks tycka att jag ska fylla. Vilket jag förvisso redan gör med att ha ett socialt liv, träna, göra diverse beställningar, marknadsföra, planera inköp, uppdatera hemsidan, skriva rutiner, svara på mail och ta emot och skicka fakturor bland annat. 'Men det finns mängder av tid över!' - Iaf så är det så min hjärna resonerar för sig själv i skrivandes stund när den tycks vägra släcka lampan och bara sova. Istället för att göra just det, släcka lampan och bara chilla lite, så är den istället på högvarv för kvällen. (Läs natten..) Just nu håller den på att ge mig idéer om att utveckla min Pole Dance studio med ett mindre gym på dagtid för att ha lite liv och rörelse i lokalen på dagarna. Eller varför inte börja ha barnklasser på dagtid? Inte i Pole Dance då alltså utan i dans ala Disco-dans eller bara allmänt 'Hela havet stormar'-bus medans föräldrarna gör stan. Eller varför inte ge stan något som jag och många fler tycker att den saknar med ett till företag ala en grym Rockbar? Bort med all Rix FM musik och in med både gammal och ny rock istället! Självklart tillsammans med smarriga drinkar, bra whisky och massor av öl att välja på. Ett ställe där man slipper höra någon tondöv stackare med för mycket alkohol innanför kroppen stå och vråla Carolas 'Främling' för sjunde gången på en kväll eller höra Robyn och Darins tröttsamma musik strömma ur högtalarna. Ett sånt där ställe att bara vara på och träffa skönt folk på....

Vem vet, någon dag kanske jag bestämmer mig för att genomföra någon utav alla dessa konstiga idéer som min hjärna envisas med att ge mig på nätterna. Idén med att starta min egen Pole Dance studio började bland annat så, och med facit i hand så gick ju det mer än grymt bra!

Och appropå det - Ni glömmer väll inte att boka in er på nästa termin som börjar nu vecka 20? Den här gången välkomnar vi både tjejer OCH killar! www.polepointstudio.se är adressen om ni på något mysko sett missat det hittills...

Over and out /Tjejen som ska tvinga sin hjärna att släcka lampan och hålla tyst i några timmar från och med... NU!
Kommentera
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
JUST DO IT!
Tisdag 12 mars 2013 kl. 12:33
Läst 72128 ggr
Ibland så måste man bara våga börja. Så var det för mig när jag bestämde mig för att köpa hem en pole dance-stång och försöka lära mig dansa pole dance. Om jag ångrar det? Inte ett dugg! Träningen har fåt tmig både starkare, vigare och mera självsäker. Den har också fått mig att få ut många frustrationer, gett mig chansen att lära känna fantastiska människor, och nu till och med jobba med det som egenföretagare. It´s lika dream come true! Så - våga! Oavsett vad det är du är sugen på att testa så bara GÖR det. Tänk inte "Någon gång ska jag ***" utan GÖR det. NU! IDAG! Det värsta som kan hända är att du inte gillar det du tänk dig men vad gör det? Då är det bara att skaffa en ny dröm! Svårare än så är det inte...
1 kommentar
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
lalla
2013-04-13 14:47
Hej! Jag undrar hur du blev instruktör inom poledance? o hur länge fick du vänta innan du kunde träna efter din operation? Bor i Nyköping o vill lära mig pole men vad jag vet finns det inget här.. har en pole hemma och vill lära mig så jag kanske kan starta en studio här :)
Let's Shake it!
Torsdag 21 februari 2013 kl. 08:44
Läst 73556 ggr
Kommentera
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
Bilder ifrån Pole Dance lektionerna!
Söndag 10 februari 2013 kl. 00:55
Läst 74653 ggr

Tack till Daniel Wikström som fottade dessa bilder på några utav mina elever för ett tag sedan. Och tack till Dorion Chang från Salong Barock för det fina smiket tjejerna fick innan fotograferingen!

 På bilden ovan ser ni några utav de trick som ni    kan få lära er hos mig, både under rena Pole      Dance-lektioner och under Let´s Flirt kursen som  blandar pole dance med chair dance och umbrella.  Allt går att läsa mer om på hemsidan där ni även    kan boka in er på Prova på klasser nu den 23/2.

 www.polepointstudio.se

  /Janina Näslund
  Ägare & Instruktör
  Pole Point Studio 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar
Anmäl inlägg !
Anmäl ovan publicerat innehåll
Kontroll:
Kommentera inlägg
Kontroll:
Ove Ellemark
2013-02-10 08:22
Kul att se, ni verkar grymma!

Mingla.nu - Sundsvalls nya nöjesportal

Det självklara valet när du vill veta vad som händer i Sundsvall!

Följ oss på:

Samarbetspartners: